Her er oversikt over bøker, noveller og informasjonsskriv skrevet av Frank Grude

For bestilling av 10 eller flere utgivelser, ta kontakt for pristilbud. Vi sender ut til skoler, universiteter, institusjoner, helseforetak m.fl.

Kontakt oss på telefon 46 80 53 77 eller via Kontaktskjema for spørsmål eller bestilling.

Medaljevinnerne - en dristig bok om hvordan livet kan leves og overleves

Frank har over flere år formidlet sin erfaring, og hans liv har i veldig stor grad vært å hjelpe og støtte den gruppen som opplever det samme som ham.

Nå har han samlet denne kunnskapen mellom to permer, ved å sette ord på hvordan det er for en gruppe mennesker å leve i et liv som de slettes ikke ønsker. Frank kaller disse menneskene for medaljevinnere – de som overlever livet.

Dette er en personlig bok, en bok som deler de usynlige smertene som noen av oss bærer på. Boka kan gi en større innsikt i menneskets innerste psyke, og en forståelse for mye av det uforståelige.

ISBN: 978-82-998982-01 – Pris kr 298,- (+ evt porto)

En hytte i skogen

«En hytte i skogen» handler om barnevernslederen som møter noen utfordringer som hun nok aldri kunne planlagt skulle komme»

Novellen har som eneste hensikt foruten at den er spennende, å hjelpe mennesker og komme i kontakt med egne følelser.

Novellen er skrevet på en slik måte at leserne får se bak og inn i de innerste tanker hos personene. Det sanne ansikt kommer frem hos hver enkelt, til provokasjon for noen, og til forløsning for andre.

Passer til alle aldersgrupper fra 14-100 år, kvinner og menn.

ISBN: 978-82-998982-18 – Pris kr 129,- (+ evt porto)

Informasjonsskriv: Manisk Depressiv - det sensitive i oss

Pris kr. 50m. (+ evt porto)

Dette heftet ble til etter at en kvinne som var nærmere 80 år hadde hørt på et av mine foredrag, og kom bort til meg for å takke. Hun ble nå klar over at hennes mann hadde vært manisk-depressiv (Bipolar), men aldri hadde noen visst at han var det, eller at det var en sykdom (eller bare veldig sensitiv). Nå var mannen død (selvmord), og hun skulle ønske at den kunnskapen jeg kom med hadde vært tilgjengelig i deres tid.

Dette heftet må leses som en innenfra-og-ut (egen-erfart) kunnskap, og er ment å være en hjelp for de som ikke forstår seg på seg selv, pårørende og andre medmennesker som ønsker å bli mer kjent med noen av våre hemmeligheter. Tilbakemeldingene vi har fått sålangt, er at denne kunnskapen er nyttig for alle.

Frank Grude

Informasjonsskriv: 7 Trinn - og overvinn!

Pris kr. 69,- (+evt porto)

Hva hindrer deg i å komme videre i livet?

Disse syv hindringer tar jeg for meg i dette heftet: skam, flauhet, frykt, bekymringer, tvil, lyst og vantro.

Disse følelsesmessige hindringene var en lang prosess for meg å overvinne. Ettersom jeg har brukt dette heftet i undervisning og foredrag, har jeg oppdaget at disse syv er noe som går igjen hos veldig mange, men i forskjellig grad/størrelse og rekkefølge. Jeg har også oppdaget at når vi bruker denne modellen på våre pasienter, fører det til at klienten får et bevisst og målrettet fokus på det reelle problemet i livet.

I dette hefte har jeg brukt det som var mine egne hindringer, for å gi konkrete eksempler.

Frank Grude

Kurshefte: Hva er frustrasjon og hvordan overvinne den

Last ned kursheftet gratis

Det er virkelig et stort behov i dag at flere som er ledere, enten foreldre, lærere osv, lærer det å sette ord på frustrasjon, og bli gode forbilder. Kurset gir innsikt og forståelse for viktigheten av å kunne stå i en begynnende konflikt, og hva god autoritet er.

Frustrasjon lager en tomhet som stopper kreativiteten, og kan i mange tilfeller gi en fullstendig handlingslammelse. Det andre som er utfordrende med frustrasjon, er at det ofte oppleves som om det er ”noen andre”, som er årsak til frustrasjonen. Denne opplevelsen fører til at man leter etter syndebukker, men frustrasjon kommer ikke fra andre. Den oppstår i vårt eget hode! Andre personer kan gjøre eller si ting som kan gi oss sårende eller krenkende følelser, men det er ikke frustrasjon.
Dette er et kurs som ble holdt første gang i 2010 på Frivillighetens hus i Kristiansand, og som ble tatt veldig godt imot. Vi har hentet navnet på kurset fra den kjente sangen til Jan Eggum: ”Kor e alle helter hen”?

Du blir bedre rustet som forelder til å forstå dine barn, og du blir bedre som har autoritet, til å håndtere en begynnende konflikt. Du vil etter å ha lest dette, forstå frustrasjon, og vite hvordan det kan unngås.

Frank Grude

Andre bøker med bidrag av Frank Grude:

  • Variasjon og dialog (2011) ISBN 978-82-15-01542-2
    – en bok som springer ut av erfaringene med Tidsskrift for psykisk helsearbeid og bygger videre på de tradisjoner og perspektiver som har utviklet seg.
  • Mitt liv som menneske (2009) ISBN 978-82-92712-23-8
    – en fagbok innen psykiatri, utgitt av Gyldendal.
  • Klienten – den glemte terapeut (2007) ISBN 978-82-05-37126-2
    – I denne boken møter du barn, ungdom, foreldre og deres hjelpere i skjønn forening. Gjennom tegninger, dikt, dagboknotater, historier og artikler forteller de om hvor vanskelig eller utfordrende livet kan være. Boken er utgitt på Portal forlag.
[]
1 Step 1
Kontakt Oss
BehandlingsformerVelg en eller flere
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft - WordPress form builder

Pin It on Pinterest

Share This