Velkommen til «Franks hjørne» – min egen private blogg!

 

Frank_Blogg

Jeg skriver fordi jeg har noe på hjertet.

Du er velkommen til å lese, men jeg advarer mot at du kan bli både sint og provosert. Jeg skriver noen ganger for å hjelpe mennesker, og andre ganger for å få klarhet i egne ting i livet. Så utover det kan det være at du finner noe verdifullt for deg, så som oppmuntring, trøst, og noen aha-opplevelser.
PS! På denne siden vil du sannsynligvis også finne både feil i stavelser og feil i grammatikk, fordi det lærte jeg aldri. Lykke til! 🙂

Vennlig hilsen Frank

Sosial angst sett med empiriske øyne – er du klar for det?

Sosial angst sett med empiriske øyne – er du klar for det?

Har noen sagt, eller har du selv tenkt at du har sosial angst? Opplever du at du ikke møter forståelse for dine opplevelser? Eller kjenner noen som har det? Denne bloggen kan kanskje være et første steg til å se hva "sosial angst" kan være for noen - og første steg...

Scenario 2029

Scenario 2029

Se for deg året 2019, og tenk mennesker og helse i dagens utvikling. Hopp så til 2029, der vil du se milevis med køer foran alle helseinstitusjoner, folk ligger på utsiden med bare noen presenninger rundt seg. Sykehusene er i fullt kaos, totalt uten styring. I...

God tro og tett vask

God tro og tett vask

Jeg har hørt om en fyr som bruker en lang stang og på den måten løser et slikt problem. Mannen tenkte over det, men syntes nå det hørtes skummelt ut. En stang langt ned igjennom rørene, det kan jo ødelegge både det ene og det andre. Nei, jeg venter på hva Gud vil gjøre.

Når alle JA’ene ikke strekker til

Når alle JA’ene ikke strekker til

Noen ganger stopper liksom alt opp. Om noen da prøver å få kontakt eller kommer med brysomme spørsmål, kan vi kjenne på en voksende irritasjon. «Kan jeg ikke bare få være i fred»?

Den trange port

Den trange port

Når Jesus taler om en port som er trang, må vi forholde oss til ordet «trang». Trang vil si at vi skubber borti når vi går gjennom denne port.

Vekkelse igjen?

Vekkelse igjen?

Jeg leser og hører ofte om at vi snart får en stor vekkelse i landet. Mitt spørsmål til de som forkynner dette er; hvilken type vekkelse er det da snakk om?

Veien, sannheten og livet

Veien, sannheten og livet

Nå skal jeg vise det i et bilde som du aldri vil glemme: I min hånd holder jeg en NAF-bok. Denne boka har kart over hele Norge. Så sier jeg til deg:

Til menighetene

Til menighetene

Brødre og søstre, Apostlene advarte. Det ville komme en tid da krefter i denne verden skulle gå inn i forsamlingen og forføre enhver, og forførelsen skulle komme på den måten at menneskene ikke merker det.

En undring over livet

En undring over livet

To kvinner står ved et veikryss i livet. Begge har fått en fremmed celleklump i livmoren. Den ene går til legen som igjen sender henne til utredning.

Hva feiler det folk som roper?

Hva feiler det folk som roper?

Nå er tiden der elgen skal være obs, for dersom de hører roping i skogen, så har nok de som roper onde hensikter dersom du skulle være elg. I samfunnet generelt er det mye roping. En gang gjorde en venn av meg noe dumt. Han stod ved en bensinstasjon en kveld og ropte...

Skolemat

Skolemat

Hvorfor stoppe der? Kunne ikke lærerne heller komme hjem og ta morgenstellet til ungene, for deretter å ta dem med på skolen? Lærerne gjør jo ikke noe likevel om morgenen!

Alle mislykkes med å leve

Alle mislykkes med å leve

Alle mislykkes med å leve! Det finnes ikke et menneske som går gjennom livet uten en anger, uten en misforståelse eller et uhell.

Kortreist latskap

Kortreist latskap

Gi folket bød og sirkus så holder de fred, og makta kan styre som de vil.

Å være til nytte

Å være til nytte

Å være til nytte - eller å ta på seg for mye? De som over tid har opplevd å ikke være til nytte, kan komme i en rus når de får et tilbud om å bli til nytte. I den rusen tar de på seg det ene etter det andre, og opplever at de er overvinnelige, livet er herlig! Men rus...

Livets hemmelighet

Livets hemmelighet

Den grønne mosen er som et teppe, ja neste som en dyne der den ligger mykt over steinene. På avstand ser man lett at dette har vært en bro, og den har en gang vært en elegant og majestetisk bro, men i dag er den bare et traust minne fra svunnet tid. Noe av det tause griper meg, som om den holder på en hemmelighet.

Ut av skapet

Ut av skapet

En dag tenkte jeg at nå er det på tide å finne ut av noe med meg selv. Siden jeg har passert de femti år, så er det noe med at noen ting kan en også vente for lenge med. Jeg har hørt om så mange som kom ut av skapet, og det ble beskrevet som frigjørende og forløsende.

Våg å være deg selv

Våg å være deg selv

Staten bruker millioner på å restaurere gamle hus for å komme ned til den opprinnelige stand. Gammel maling skal bort, og tapetene blir fjernet lagvis. For når folket skal på museum så er det originalene de vil se! Dersom det er slik at det opprinnelige har mest...

Missing Link funnet!

Missing Link funnet!

Jeg kan ikke forstå at forskere skal bruke milliarder for å finne mellomleddet mellom apen og mennesket!

Diagnose – et verktøy eller en tvangstrøye?

Diagnose – et verktøy eller en tvangstrøye?

Siden jeg er en som har, eller eier, vet ikke helt hva som passer best, men har en diagnose, så tenker jeg at da er jeg kvalifisert til å si litt om dette. Og siden jeg også er mye sammen med andre mennesker som også har diagnoser, vil jeg dele hva jeg har oppdaget om dette.

Et forsvar for joggerne

Et forsvar for joggerne

En dag jeg gikk ut for å hente avisa og las litt mer om sykling, kom jeg til å tenke på de som jogger. Så på tilbakeveien prøvde jeg å jogge litt med avisa i handa. Det gikk ganske fort, selv om jeg bare hadde på en vanlig bukse og skjorte. Da tenkte jeg at vi kan jo ikke forvente at joggere skal klare å stoppe på rødt lys når de krysser veien! Nå mener jeg ikke de som bare har jogget ned til butikken for å kjøpe brød og melk

Utslitt av jobben?

Utslitt av jobben?

Kan økonomer gjøre deg syk? Mange mennesker opplever å gå inn i jobben med iver og entusiasme! De gjør noe de kan, og de opplever å lykkes med det. Det mange dessverre mangler å oppleve, er ledere som anerkjenner. Det de får er et "mantra" om at: «vi tjener ikke nok,...

En god leder

En god leder

En god leder er en som har en visjon, og i sin visjon vet han at han er avhengig av andre for å få visjonen utført. Det er den korte versjonen.

Å leve med hverandre

Å leve med hverandre

Utfordringer kan stå i kø når to mennesker skal leve sammen gjennom livet. Vi er alle forskjellige av natur, og vi har ofte utfordringer i å forstå hverandre. Dette er fortellingen om hesten som ble forelsket i en sebra, og de ble et par.

Tanker om Erkjennelse

Tanker om Erkjennelse. Har, Er, Var – Disse tre ordene ser jeg som på som viktige for mennesker som har en vedvarende tilstand/sykdom.

Vennskap

Vennskap

Vennskap og dialog bygges når vi tør å kjenne på andres meninger gjennom vår egen forståelse, uten å bli mindre glad i den som…

Tips om hvordan få et lykkelig liv

Et barn som i sine tanker vil stelle godt med mor og far og gi dem en overraskelse, kan gå ut på kjøkkenet og finne frem det ene og det andre. Så settes det på et brett, for det har pjokken sett at mor gjør…

Tre elementer i sannhet

En negativ sannhet, er en sannhet som treffer noe i sinnet som gir negative/ubehagelige følelser. For at det skal bli positivt, må det ligge til grunn en forståelse for kroppens følelser.

Tanker om dagens «åpne» samfunn

Tanker om dagens «åpne» samfunn

Før i tiden, ca på 70-tallet og det er egentlig ikke så lenge siden, bare noen-og-førti år, så var alt mer synlig. Dersom bilen fusket, kunne en åpne panseret å kikke nedi. Da kunne det være at en så en plugg som hang og dinglet og ikke var som den skulle være. De fleste kunne fikse et slikt problem.

Systemfeil

En påført handling som er utenfor vår tankeevne vil føre til en systemfeil i hjernen. Heldigvis kan de fleste systemfeil gjenopprettes.

Stress dreper

Stress dreper

Fart dreper, heter det… Ting skal gå fort i dag. Vi har ikke tid, vi mister tid og vi rekker ikke noen ting lenger! Arbeid skal gjøres fort fordi alt koster så mye dersom det går seint. Vi må spise fort for å rekke det vi skal etterpå, og det må vi også gjøre fort for å rekke å gjøre det vi skal før vi legger oss.

Snakk sammen

En vanlig årsak til at ektepar går fra hverandre er at den gode kommunikasjonen opphører. Altfor ofte unngår vi å snakke om det vi ikke liker ved den andre.

Sinne

Noen ganger blir jeg sint og frustrert. Da kjenner jeg en trang til å få sinnet ut.

Mor

En mor, er fra naturen den som skaper. En mor, er fra Skaperen en som formidler omsorg. En mor, gir av sitt eget liv. En mor, setter sine foran seg selv…

Menneskeperler

Menneskeperler

Perler blir til, fordi noen muslinger er uheldige og får inn et sandkorn. Dette skaper smerter – så muslingen må gjøre noe med det, og slik blir…

Kvinnens Forhold til Mannen

Mange menn ser ikke hvor heldige de er som har en kvinne som elsker dem. Alt for mange menn verken ser eller er i stand til å sette pris på det. Flere menn burde se seg selv i speilet og tenke; Vær ærlig, det er jo noe i nærheten av et mirakel…

Hvem Oppfant Kjærligheten?

Hvem Oppfant Kjærligheten?

Er du elsket? For å være elsket må du vite hvor kjærligheten kommer fra. Vet du det? Hvem eier kjærligheten og oppfant den?

Bipolar som lider

Hvem har bestemt at bipolar (manisk-depressiv) er en lidelse? De som ikke lider, men likevel har bipolar, har den en bipolar nytelse? Eller de som har lidd, men selv mener at det ikke var pga bipolar de led, men på grunn av et…

Å ta seg sammen

Jeg vet ikke om du er en av dem som har fått høre nettopp dette, eller du kanskje er en av de som sier dette til andre. Jeg fikk høre det ganske mye i min unge voksne alder. Grunnen var at det var visst noe med meg som gjorde at andre mente at jeg skulle ta meg sammen. Hvordan tar man seg sammen?

Å se et menneske

Å se bort fra et menneskes handlinger, det det sier, dets lukt, utseende og væremåte er ikke det samme som å ignorere det mennesket.
Det er tvert i mot da en først begynner å kjenne det.

Å ha et brennende engasjement

Å ha et brennende engasjement

Mange av oss har et brennende engasjement i noe. Vi kan gå inn i et frivillig eller lønnet arbeid med en iver og kraft som også merkes av andre. Med rette kaller vi det ”å brenne for en sak”. For at noe skal brenne, må vi ha en flamme. Og for å få en flamme, må vi ha brensel. Jeg vil i denne utredningen vise at noen ”oljer” ikke er egnet til å brenne hvor som helst. La meg vise det i et bilde.

Å Bli Forstått

De som tar en høy utdannelse for å forstå andre mennesker, oppnår sjelden annet enn å bli teoretiske tørkeruller.

Pin It on Pinterest

Share This