Herren Jesus Kristus talte og sa, Joh 14,6: Jeg er veien sannheten og livet. Ingen kommer til Faderen utenom Meg. Men hva betyr det?

Nå skal jeg vise det i et bilde som du aldri vil glemme: I min hånd holder jeg en NAF-bok. Denne boka har kart over hele Norge. Så sier jeg til deg: Kjør fra Grimstad til Solvika ved Inndyr – Ja, det er i Norge.

veienSå gir jeg deg NAF-boka. Tror du at du vil finne denne plassen bare ved å holde NAF-boka i din hånd? Du vet selv at det vil du ikke klare, om ikke du tilfeldigvis kjenner til stedet.

For å finne veien må du først forstå NAF-boka. Den er satt sammen på den måten at du må bla fram og tilbake, forover og bakover, for de forskjellige landsdelene har forskjellige sider. Kartene ligger ikke etter hverandre. Du må studere, og du må se etter henvisninger.

Sånn er Guds Ord – Bibelen også. Så når Jesus sier: Jeg er Veien til Faderen, så vet du at hele Guds Ord som er gitt til menneskene er skrevet om Ham som er Veien. For at du gjennom livet skal finne Veien, må du lese bak i Bibelen, foran i Bibelen, midt i Bibelen. For veien ligger skjult og delt i hele Skriften. Så for å finne, må du lete.

Luk 11,9  Jeg sier dere: Be, så skal dere få. Let, så skal dere finne. Bank på, så skal det lukkes opp for dere.

Pin It on Pinterest

Share This