En mann hadde bygget seg et hus, og etter at han var ferdig var han så uheldig å få en propp i rørene som tettet vasken.

God_tro_tett_vaskMannen tenkte og grublet, men kunne ikke finne en eneste løsning på problemet.

Kjære Gud, sa mannen, du må hjelpe meg. Her sitter jeg med et helt nytt hus og med en tett vask, det må da finnes en løsning? Så en dag traff han en fyr som han fortalte om den tette vasken, og denne fyren visste råd.

Nå skal du høre, sa fyren. Jeg har funnet opp en greie som jeg kaller for vakuumstamper, jeg kan komme til deg å prøve den. Mannen så skeptisk på fyren og sa: jeg har nå bedt til Gud om dette problemet, så jeg tror nok at jeg venter på svar fra Han.

Litt senere var mannen ute for å handle, der kom han i prat med ei dame i butikken. Han fortalte om den tette vasken til henne, hun lyttet og følte med han. Men jeg har hørt om noen som kan fikse slike ting, sa hun. Jeg har hørt om en som bruker en lang stang og på den måten løser et slikt problem. Mannen tenkte over det, men syntes nå det hørtes skummelt ut. En stang langt ned igjennom rørene, det kan jo ødelegge både det ene og det andre. Nei, jeg venter på hva Gud vil gjøre.

Etter noen uker kom postmannen på besøk med en pakke og brev. Mannen fortalte om vasken og hvor tungvint det var når rørene var tette. Det problemet hadde jeg også, sa postmannen men jeg traff på en som fikset det. På hvilke måte da, lurte mannen? Han hadde noe pulver som han helte i vasken, ventet litt, og plutselig var problemet løst. Det hørtes da merkelig ut sa mannen. Slike problemer kan da ikke bare plutselig bli løst med litt pulver? Nei, det må da være fra djevelen.

Etter noen måneder kunne ikke mannen leve med den tette vasken lenger, så han gikk til han som hadde bygget huset. Han forteller hva som hadde skjedd for å høre hva han kunne gjøre. Ja, da er det bare en ting å gjøre, sa han som bygde huset, vi må rive det, og gjøre det på nytt. Det blir jo veldig dyrt, sa mannen. Ja, sa han som bygde huset, det blir det. Jeg hørte om noen som kunne fikse slike tette rør, sa mannen, har du hørt om det? Det har jeg, sa han som bygget huset, og slike alternative fiksemåter skal du holde deg langt vekke fra. De er useriøse og gjør mer skade enn nytte. Ja ja, sa mannen, det har du sikkert rett i.

Etter at veggen ble revet og rørene til vasken ble nye, gikk det mange år, mannen ble gammel og til sist døde han. Da han våknet opp i himmelen, møtte han Gud som lurte på hvordan livet hadde vært for han på jorden. Jo, sa mannen, jeg har ingenting å klage på, jeg har hatt det godt og levd så godt jeg kunne etter å gjøre min neste godt. Ja, det har du, sa Gud. Men så kom mannen på den gang da vasken ble tett, og spurte Gud: Hvorfor hjalp du meg ikke med å fikse vasken? Det ble da mye bortkastede penger på å gjøre arbeidet to ganger?

Ja, sa Gud, det var bortkastet. Men Jeg sendte tre stykker til deg som ga deg råd, men du ville ikke ha dem, så hva mer kunne Jeg da gjøre? Jeg kjente ditt sinn, så om Jeg hadde sendt enda flere, ville du fortsatt å forkaste dem. Så du selv kastet bort mange penger, ikke Jeg.

Frank Grude

Pin It on Pinterest

Share This