vektstangBrødre og søstre, Apostlene advarte. Det ville komme en tid da krefter i denne verden skulle gå inn i forsamlingen og forføre enhver, og forførelsen skulle komme på den måten at menneskene ikke merker det.

Dere har pastorer, og jeg har talt med flere. Jeg har sagt til dem: Tal hele Guds Ord til menigheten, for du vet at det er rett, og menigheten vil omvende seg. Pastorene har alltid gitt meg rett, men de har også sagt: «Dersom vi gjør det, vil ikke menigheten ha meg». Enhver pastors oppgave er å forkynne hele Guds Ord, og vokte at ingen fremmende ånder kommer inn i menigheten. Men dersom menigheten er imot, så vil ikke en pastor kunne klare å stå i det. En pastor uten Guds Hellige Ånd blir svak. Nå skal jeg vise i et bilde som forklarer det.

Dersom jeg nå står i en forsamling og jeg spør om det er noen i salen, to eller flere som driver med vektløfting, så vil det komme flere hender opp. Så jeg vil si – de av dere som driver med konkurranse kan beholde hendene oppe. Da er det en hånd, så sier jeg; – Kjære broder, vil du komme opp et øyeblikk og hjelpe meg, hva er navnet ditt?
– Det er Tore.
– Du er en stor og sterk kar Tore, jeg er bare en pusling sammenlignet med deg. Til dere i forsamlingen, om jeg går inn i en konkurranse som Tore skulle deltatt i, og jeg går bort til vektstanga, tar tak i den, og så sier jeg: ved Tore sin kraft skal jeg løfte denne opp. Vil dere satse mye penger på at jeg hadde vunnet den konkurransen? Jeg tror ikke det. Slik er tilstanden for menigheten i dag.

Matt 12,29 Eller hvordan kan noen gå inn i den sterkes hus og røve det han eier, uten at han først har bundet den sterke? Da kan han plyndre huset hans.

På Paulus sin tid var det mennesker som drev med utdrivelse av onde ånder. De studerte Paulus og apostlene. De så at de hadde en veldig kraft. Så tenkte de: denne kraft kan jo vi bruke. Så gikk de inn til en demonbesatt mann og taler til demonen og sier; Med den Jesus som Paulus forkynner befaler vi deg å gå ut. Men demonen svarer; Paulus vet jeg om, Jesus kjenner jeg, men hvem er dere? Og så rev han de nesten i filler. Apg 19,15

De samme åndsmakter er i verden i dag. Og du kan ikke be i kraft uten at kraften er i deg. Det blir det samme som om at jeg tar vektstanga og påkaller denne broderens kraft for å løfte den opp. Alle vet at det går ikke. Du må ha Den Hellige Ånd i deg. Jeg må ha Hans kraft i meg. Derfor ber jeg dere menighet – trygle på kne til deres pastor at han skal forkynne hele Guds råd, hele Hans Ord. Jeg vet det vil svi i magen, men det er det eneste som gir dere kraft som kan frelse. Om ikke det skjer, vil dere tape på samme måte som jeg ville ha tapt da jeg sto der ved vektstanga i en konkurranse. Men dere taper ikke en konkurranse, dere vil tape et evig liv. Dere ser selv at verdens demoner er i blant dere, det er jo ingen forskjell på inne i menigheten og utsiden. Dere ser like ut, dere lever likt, og Paulus sa, skikk dere ikke lik denne verden. Dere må rope, ellers er dere fortapt.

Apg 9,24 Vet dere ikke at på stadion deltar alle i løpet, men bare én får seiersprisen? Løp da slik at dere vinner den!

Pin It on Pinterest

Share This