Velkommen inn i fremtiden, om den kommer…

Det nye, moderne uttrykket er kortreist. Det som er typisk slike uttrykk er at de er tomme, lite realistiske og stor sett handler om et eller annet politisk. Fraser er vel beste ordet.

Lokale produsenter har ikke en sjanse mot menneskets natur som har den egenskap at makelighet er ganske godt. Hvorfor ta beina fatt når bilen står der? Beina skal brukes på en valse i et treningsstudio, vi er tross alt i 2016! Hvorfor bruke penger på å parkere når andre tilbyr det gratis? Hvorfor kjøpe noe lokalt så lenge jeg må lete etter å finne det, og i tillegg betale for å parkere?

kortreist_latskapJeg er makelig, og jeg er opplært av staten. De har laget lover, de har styrt samfunnet i den retningen det er. Jeg har faktisk aldri bedt om å ha det slik, det er gitt meg rett opp i hendene.

Vi må huske at en gang var det hester som var tingen. Og alt ble jo bygget opp i gatene og rundt om for at hestene skulle komme frem. Så kom oljen, og bilene tok over. Biler krever noe annet enn hester, men ikke alle lokale politikere har sett det. På den tiden hestene var i gatebildet var det også mer naturlig å sykle eller gå. Biler og syklende, for ikke å snakke om gående, passer dårlig sammen. Så når byen er bygget for hester. Ja, ja, da så…

Så vedtar politikere at store kjøpesenter skal få bygge med store parkeringsplasser. Jeg har ikke bedt om det, det må være andre. Men så ble jeg lært opp til hvor enkelt det er å bruke dem! Jeg er jo makelig, lat og ønsker ikke å bruke penger på unødige ting!

Så skal du lage noe og være «lokal og kortreist», så underkaste deg de store, de som sluker din fortjeneste, som krever grovt for at du får lov til å vise frem din vare, fordi det er slik fremtiden er. Folket er styrt, tvunget til et mønster de ikke liker, men gir blaffen likevel. Romerne så det for tusener av år siden, gi folket bød og sirkus så holder de fred, og makta kan styre som de vil. For folket har jo ikke noe vi skulle ha sagt, har vi?

Pin It on Pinterest

Share This