Vi hører ofte det er sagt at Grimstad er sykkelens by, og da både på godt og vondt.

En dag jeg gikk ut for å hente avisa og las litt mer om sykling, kom jeg til å tenke på de som jogger. Så på tilbakeveien prøvde jeg å jogge litt med avisa i handa. Det gikk ganske fort, selv om jeg bare hadde på en vanlig bukse og skjorte.

Da tenkte jeg at vi kan jo ikke forvente at joggere skal klare å stoppe på rødt lys når de krysser veien! Nå mener jeg ikke de som bare har jogget ned til butikken for å kjøpe brød og melk, eller som meg med avisa i handa, vi får jo ikke så stor fart. Men jeg tenker på de som har slike drakter som ikke har luftmotstand. Jeg så dette for meg da jeg jogget tilbake med posten, det gikk jo ganske fort.

jogger

Noen joggere har navnet til et stort firma på ryggen. Da kommer du virkelig opp i stor fart, tenkte jeg. Skulle de med den farten løpe der andre fotgjengere og syklister som har vært på butikken for å kjøpe melk eller hentet posten, kan vi risikere store ulykker… Det tenkte jeg på når jeg jogget inn med posten.

Jeg så for meg at jeg hadde på en slik drakt, med reklame, med posten i handa. Da hadde jo jeg, som er så uerfaren med jogging, både bommet på døren og sannsynligvis vært klistret opp til veggen!

Så vis hensyn til joggerne, del veien og la de krysse på rødt lys, de utøver en farlig idrett! 😉

Pin It on Pinterest

Share This