Til mennesket

solnedgangEr du elsket? For å være elsket må du vite hvor kjærligheten kommer fra.

Vet du det? Hvem eier kjærligheten og oppfant den? Hvem har formet den og delt den ut? Hvem er det som uten motytelse elsker oss? Hvem er det, vet du det ikke? Har ikke fuglene fortalt deg det? Har ikke havet med sine brenninger og vinden i sin sus hvisket deg det?

Har du sett savannene med alle dyrene, og så sier du at du ikke vet det? Har du hørt løvens majestetiske brøl, og sett elefantens styrke, og allikevel ikke oppfattet hvem kjærligheten kommer fra? Selv flodhesten i all sin kraft vet det.

Har du sett mot stjernene og sett millioner av stjerner og galakser, eller solen som går ned, å så sier du at du ikke er elsket? Har du sett alle de som var der men som ikke kom igjen, de la igjen et ord, en tanke, og så var de borte? Har du kjent i ditt hjerte fryden og gleden og allikevel vet du ikke hvem som oppfant kjærligheten?

Dersom kjærligheten kommer fra ingenting, så vil jeg ikke ha den. Dersom kjærligheten er et påfunn fra mennesker vil jeg ikke ta i den. Dersom kjærligheten er kun en følelse, avskyr jeg den.

Jeg søker det ekte, det sanne, det dype, det allmektige, det universelle som fyller alt i alle, kun den ubetinget kjærlighet vil jeg ha. Og jeg vet at Gud har gitt oss den.

Pin It on Pinterest

Share This