Når Jesus taler om en port som er trang, må vi forholde oss til ordet «trang». Trang vil si at vi skubber borti når vi går gjennom denne port.

portEn annen ting få mennesker tenker på, er at en port kan være ganske lang. En port kan gjerne være 50-70 år lang. Dvs du må vandre i porten i mange år. Og den er like trang hele veien.

I porten er det ikke lys, det må du ha med deg. Og Jesus har sagt; -Jeg er Lyset.

En trang port kan skape klaustrofobi, dvs; For å være i denne port må sinnet ditt være rolig. Derfor sa Jesus: Min fred gir Jeg dere. Derfor vil det være umulig for et menneske å ta med seg en flik av verden inn gjennom denne porten. Den er så trang at du ville fått pustebesvær, klaustrofobi, panikk, og du hadde snudd og gått ut igjen bare etter noen få skritt, uten Jesu fred og lys.

Ingen kommer til Faderen uten at Jesus Kristus er med et menneske gjennom hele denne port. Ingen vet hvor lang porten er, for noen er den kanskje bare noen år, for noen er den kanskje 75-80 år, men porten er den samme hver dag. «Veggene» er de samme, den smale «buegangen» er den samme. Det eneste som er forskjellig er Kristi gave, og hva Han gir den enkelte i vandringen hver dag. De som følger Jesus Kristus forsetter derfor hele livet i denne porten, fordi for dem er det det som er livet.

Pin It on Pinterest

Share This