Legene har ikke skjønt det, helsefolkene har ikke skjønt det. Svaret er ikke piller, vitaminer eller noen urter.
Her følger en forkortet versjon av et intervju med Dr F. Batmanghelidj, foretatt av Sam Biser.

ORIGUM VANN OG TERAPI

vann

Den sanne, ukjente årsak til og kuren for livsstilsykdommer

Legene har ikke skjønt det. Helsekostfolkene har ikke skjønt det.
Svaret er ikke en pille, og ikke et vitamin eller noen urter.

Her følger en forkortet versjon av et intervju med Dr F. Batmanghelidj, foretatt av Sam Biser.

En astmatiker kan kveles til døden. I USA skjer det over 8000 ganger i året, selv med den beste medisinske behandling. Mennesker med alvorlig astma lever i stadig angst for anfall, og har alltid sine inhalatorer og oksygen for hånden.

Nå kan du lære å kurere astma. Men det er ikke alt. Selv om du aldri har hatt astma, og heller aldri kommer til å få sykdommen, lærer dette intervjuet deg en viktig og hittil totalt upåaktet kur som er anvendelig mot mange sykdommer og sykdomstilstander.

Hvordan har det seg at du oppdaget noe som har gått alle oss andre forbi?

B: Det hendte den gang jeg ble tatt med til Evin fengsel i Iran for å bli henrettet.

Hva ! Nå spøker du.

B: Ikke i det hele tatt. Dette var etter Sja`ens tid. Jeg ble tatt til fange av de revolusjonære gardistene og skulle skytes.

Hva hadde du gjort?

B: Ingenting. Disse folkene ville konfiskere alle familiens midler, prosjekter og annet.

Din forbrytelse var at familien eide visse aktiva?

B: Forbrytelsen var at de revolusjonære ville kvitte seg med alle som kunne ha den minste befatning med ”the establishment” på den tiden.

Og det gjaldt alle legene?

B: Ved siden av å være lege var jeg også involvert i opprettelsen av sykehus, poliklinikker etc. og de hadde planer om å ekspropriere alle disse. Mange ble skutt på grunn av at de hadde fast eiendom.

Så det var i virkelighet en dødsdom?

B: Så absolutt. Jeg møtte i retten ni ganger på sytten dager, og måtte forsvare meg mot 32 forseelser. Om bare èn av dem var blitt skikkelig bevist, ville jeg bli skutt. Det var den medisinske forskningen min som reddet meg.

Hva var det du forsket i?

B: Det hendte slik: Jeg var akkurat kommet til fengselets hovedblokk. Klokken var 22.00.
2. januar, 1980. En mann ble båret inn av to andre mennesker. Han var en mavesårpasient og hadde så store smerter at han klarte ikke å gå. Han hadde prøvd å komme inn på sykehuset, men de ville ikke ta ham. Han ba om medisin, men jeg hadde ingenting å gi ham. Imidlertid følte jeg det på meg at vann ville lindre smertene hans. Jeg ga ham to glass med vann og smertene forsvant innen åtte minutter var gått. Da foreskrev jeg to glass vann hver tredje time.

Hvorfor ga du ham vann?

B: Fordi jeg husket at under studietiden brukte jeg å drikke vann hver gang jeg fikk halsbrann, og det virket. Etter å ha behandlet flere kasus, fikk jeg nok et uforglemmelig tilfelle. En ung mann i min celleavdeling hadde så store smerter at han var besvimelsen nær. Han lå sammenkrøket på cellegulvet. Han svarte ikke da jeg snakket til ham, og jeg måtte riste i ham for å få ham til å svare. ”Hva er det som feiler deg,” spurte jeg. ”Magesåret tar livet av meg,” svarte han. Jeg spurte hvor lenge han hadde hatt smertene.

Han svarte at de hadde begynt ved trettentiden, straks etter lunsj. Jeg spurte om han hadde tatt noe for smertene. Han sa han hadde tatt tre magesmertetabletter og drukket en hel flaske syrenøytraliserende, men det hadde ikke hjulpet på ti timer.

Jeg undersøkte magen for å se om såret var blitt perforert. Det var det ikke, og da ga jeg ham to glass vann. Til å begynne med ville han ikke drikke, siden medisinene ikke hadde virket, men han hadde ikke noe valg, smertene var uutholdelige, og han visste ikke hva han skulle gjøre.

Hva skjedde så med mannen?

B: Jeg måtte forlate cellen, og da jeg kom tilbake femten minutter senere, var smertene mindre og han hadde sluttet å stønne. Jeg ga ham enda et fullt glass vann. Om noen minutter var smertene helt borte, og han begynte å ense hva som foregikk rundt ham. Med ryggen lent mot veggen, innledet han samtaler med de besøkende. De var om mulig enda mer forbauset enn han over hva tre glass vann kunne utrette.

I løpet av ti timer hadde de mest avanserte mavesårmedikamenter ikke virket på ham, men nå hadde tre glass vann lindret smertene innen tyve minutter var gått.

Etter dette fortsatte jeg med å studere 3000 mavesårtilfeller. For hvert tilfelle fant jeg at dehydrering (uttørking) av kroppen var det underliggende problem.

Hvordan gikk det til at denne forskningen reddet ditt liv?

B: Jeg skrev et stykke om peptisk mavesår på engelsk for det engelske medisinske journal, ”The Lancet,” men de ville ikke klarere det. I stedet ba de meg skrive den på persisk for utgivelse i den iranske ”Journal of the Iranian Medical Association”, og det var bare dette som reddet meg. De leste artikkelen, og det gikk plutselig opp for dem at her hadde de fått en fantastisk anledning for å påstå at fengslene deres ikke er fengsler, men sentere for forskning. På dette grunnlag fikk jeg lov til å forsvare meg selv. Dommeren sa til meg: ”Det så mørkt ut for deg, helt til vi oppdaget at du hadde vitenskapelige anlegg. Vi hadde ikke tenkt at du skulle bli tilgitt.” Jeg, tilgitt? For hva??

La oss gå tilbake til den første mannen du hjalp, han i fengselet. Du må ha vært paff da han ble så fort bra? Nærmest et mirakel.

B: Jeg ble høylig forbauset, men også svært skamfull. Det gikk opp for meg at vi, som leger, ikke visste den minste ting om vann og at jeg var totalt uvitende. Jeg skammet meg over hele den medisinske strukturen som ikke hadde lært meg den minste ting om vann.

Og hva hendte så?

B: De skjønte at de trengte leger i fengslene, og at jeg gjorde en god jobb, så jeg ble innvilget noe tid til å prøve ut mine metoder.

Etter en tid sa de til meg: ”Vi har forstått at du er et godt menneske og vi har lyst til å sette deg på frifot.” Jeg svarte: ”Takk, men jeg er midt oppe i et viktig prosjekt, og trenger å være her i tre eller fire måneder til.” Dette kunne de ikke forstå, men de samtykket. Vel, etter 27 måneder i fengsel hadde jeg gjort ferdig arbeidet og fikk til slutt utgitt artikkelen min på engelsk. Den sto i ”Journal of Clinical Gastroenterology”, Juni 1983.

Før vi tar for oss dine meninger om astma, kan du være vennlig å forklare hvorfor vannkuren virket på mennene med mavesår?

B: Fordi magesmertene kan være et av de ugjenkjennelige symptomer på vannmangel. Lokalt produserer magen syre. Bukspyttkjertelen i sin tur produserer en svak natronoppløsning for å nøytralisere syren, som ikke må nå fram til tarmene. Men der det ikke finnes nok vann, vil kroppen gå i spasme for å hindre syre i å nå fram til tarmene. Spasmen skjer i ringmuskelen mellom magen og duodenum (tolvfingertarmen). Det er dette som forårsaker smerten.
Mavesår oppstår på grunn av mangel på vann. Når bukspyttkjertelen ikke er i stand til å nøytralisere magesyren, stenger kroppen av mavesekken med en spasme.

Med andre ord sørger kroppen for å produsere egne syrenøytraliserende midler?

B: Nettopp, i motsetning til tarmene er selve magen foret med et beskyttende lag med slim for å motstå syreangrep. Mavesår kommer av mangel på vann (dehydrering). Gastro-enterologene skjønner ikke dette helt fordi det ikke samsvarer med siste nytt i medisinsk behandling.

Og det kan ha sine ulemper rent økonomisk?

B: Nettopp, vann koster ikke mye.

Men hva har alt dette med astma å gjøre?

B: Det har alt med astma å gjøre. Slik foregår det: Når kroppen har lite vann, forsøker den å holde på det som er. Et av de stedene hvor kroppen taper vann er lungene. Husk at det damper av pusten i kaldt vær, dette er vann som forlater kroppen. For å redusere væsketapet vil kroppen innsnevre lungevevet, og den gjør dette ved å øke på med et stoff dere sikkert har hørt om, nemlig histamin. En av de hittil ukjente funksjoner til histamin er å regulere vanninntaket og å konservere vannet. Dette er et nytt og revolusjonerende konsept som jeg nylig har lagt fram for medisinerne, i mine papirer og i foredrag. Den økende mengde histamin fører til kronisk betennelse i lungevevet. Hver gang lungevev blir stresset pga. lavt vanninnhold vil lungevevet innsnevres, og en av bivirkningene av vedvarende høyt histamininnhold er at det undertrykker enkelte celler i immunsystemet. Resultatet blir en øket tendens til å få lungeinfeksjoner, og det er et problem for astmatikerne.

Så man løser neppe problemet ved å ta anti-histamin preparater?

B: Nei, hvordan kunne man det? Anti-histaminer bare undertrykker kroppens rop etter vann. Du forstår, jo mer dehydrert du er, jo mindre vann bør forlate lungene ved fordampning. Histamin søker etter vann, og regulerer det som måtte være tilgjengelig. Det har to grupper ”følgesvenner” – kjemiske budbringere – som utfører arbeidet. Den ene gruppen utvider blodkarene og den andre innsnevrer dem. Hele prosessen dirigerer vannet dit det trengs mest.
Det finnes en mengde histaminproduserende celler i lungene som kan utløse både spasmer og betennelser i bronkiene. Hele astmamekanismen er enkel, svært – svært enkel. Den er så enkel at det er nesten nifst!

Hvordan dør en astmatiker? Får de astmaanfall og er ikke istand til å….

B: De kveles pga. oksygenmangel.

Du mener de rett og slett blir kvalt?

B: Absolutt.

Jeg hørte om en dame som døde av astma fordi hun ikke nådde frem til akutten fort nok.
B: Ja dessverre, muligens ville hun ha overlevd om hun bare hadde drukket tre glass med vann.

Og det hjelper altså ikke å ta medisiner i slike tilfeller?

B: Det hender at medisinen ikke stopper et anfall. Heldigvis er slike tilfeller svært sjeldne, men antallet øker. Dødsraten fra astma har fordoblet seg de siste få årene. Det er en økning av antall barn som får astma.

Hva gjør legevitenskapen for astmatikere?

B: De gir dem inhalatorer og ofte bruker de kortison. Indirekte er kortison antihistamin`sk.
Men mye bedre enn kortison er rent vann, som er anti-inflammatorisk. (betennelsesnedsettende)

Så medisinerne undertrykker symptomene i lungene slik at dehydreringen blir verre og kommer til å slå ut andre steder?

B: Den slår ut andre steder allerede. For eksempel, histamin i lungene regulerer noen substanser som heter prostaglandiner. Disse er uhyre virksomme i små konsentrasjoner. Noen av prostaglandinene er ”innsnevrere,” og hvis disse skulle finne veien over i blodomløpet som går direkte til hjertets venstre side, så vil disse samme prostaglandiner som regulerer lungene kunne forårsake vaso-konstriksjon i hjertet. Dette kan lede fram til plutselig hjertestans. Brystsmerter (angina pectoris) er også tegn på dehydrering. Legene bruker nitroglyserin for å lindre smertene, mens vann kan kurere dem helt innen noen få dager.

Alt dette høres bra, men virker det like bra på astmapasientene?

B: Det kurerer deres astma. Lungene får krampe og luften får ikke passere fritt inn og ut. Men drikker du vann, forsvinner problemet på noen få dager.

Selv i alvorlige tilfeller?

B: Selv i alvorlige tilfeller! En mannlig pasient av meg var så dårlig at han ble fange i eget hus. Han satt på rommet sitt med medisinene for hånden. Livet var ikke til å holde ut hverken for ham eller kona. Kona var engstelig for at han snart kom til å dø, og han slepte seg gjennom dagene i konstant redsel for å kveles. Hun traff meg på et Rotary møte og spurte meg om mannens astma. Jeg rådet henne til å ta en øyeblikkelig telefon til mannen og be ham om å begynne å drikke vann, masse vann. Straks!

De fulgte mine instrukser og etter få dager ble det en mirakuløs forbedring i mannens pusteteknikk. Han trengte ikke lenger forstøveren han hadde leid.

En astmapasient jeg snakket med nevnte at han var vant til å drikke kaffe om morgenen, sikkert også senere på dagen. Hva er det som er så galt med kaffe? Det er også vann, ikke sant? Selv liker jeg å drikke iste når jeg er tørst, og det virker for meg iallfall.

B: Nå nevnte du en av de større feilaktige antagelsene som hindrer folk i å bli friske. Kaffe, te og brus inneholder alle koffein, som er et dehydrerende middel. Det får nyrene til å skille ut mer vann. Det virker direkte på nyrelederne og påvirker dem til å kvitte seg med vann. Koffein er et dehydrerende og vannavstøtende middel.

Og selv om man drikker fire-fem glass med iste, så har man ikke erstattet vanntapet?

B: Nei, det har man ikke, tevannet forsvinner ut av kroppen før du får noe nytte av det.
Du forstår, kroppscellene tørker ut temmelig raskt, men bruker litt tid på re-hydrering.
Det finnes to mekanismer som tilfører cellene vann, men som dessverre er noe trege av seg. Den ene er ved direkte spredning gjennom cellemembranen, den andre er en re-hydrerings-mekanisme hvor kroppen tvinger vann under trykk inn i vevsstrukturen, en slags omvendt osmose.

Du nevnte at kaffe, te og en del brus inneholder koffein, som driver vann ut av kroppen. Men ærlig talt, folk vil vel fortsette å drikke disse tingene, uansett!

B: Selvfølgelig, men disse tingene bør være luksus, og ikke vår kilde til vann. Hvis du drikker noe som inneholder koffein bør du kompensere ved å drikke like mye rent vann.

Du sier at folk vanligvis ikke er i nærheten av å drikke nok vann, men vil ikke en person være klar over det når en merker at en er tørst?

B: Det er det største selvbedrag av dem alle. Kroppen mister sin bedømmelsesevne når det er snakk om dehydrering. Du kan være tørst, dine lepper er tørre, tungen kleber seg til ganen, men enda går det ikke opp for deg at du trenger vann.

Spesielt eldre mennesker har det slik, og om du setter en mugge med vann ved siden av dem ville det ikke falle dem inn å tilfredsstille kroppens behov.

Etter hvert som vi blir eldre, blir vi mer og mer dehydrerte, og vårt behov for vann affiserer oss ikke det minste.

Er det for lite vann i kroppen, vil nyrene konsentrere urinen for å redusere vanntapet mest mulig. Urin skal normalt være nærmest fargeløs til lys-lys gul, mens konsentrert urin blir sterkere gul og orange. Som jeg har sagt før er tørst ikke noen god målestokk for hvor mye vann kroppen trenger. Det er mange symptomer som kan peke mot dehydrering: Magesmerter, depresjon, høyt blodtrykk, høye kolesterolverdier, lever og nyreskader, utmattelse og selvfølgelig konsentrert mørk urin.

En pasient vi snakket med sa han fikk mye energi ved å drikke vann. Var det innbilning, eller skjer det virkelig.
B: Det er nødt til å skje. Vann er en av hovedkildene for energi til hjernen og resten av kroppen.

Vann? En kilde til energi? Hvordan kan det ha seg? Jeg trodde vann bare var til for at andre stoffer kunne løse seg opp i det.

B: Dette er en av den moderne legevitenskapens tragiske feiltakelser. Ifølge den er det de faste stoffene som er viktige – proteiner, mineraler og vitaminer. For dem er vann bare en biting, noe å løse opp andre stoffer i, en slags emballasje og transportmiddel. Men her tar de grundig feil.

Hva slags rolle spiller vannet innen kroppskjemien?

B: Vann er en kilde til energi. En av måtene vann lager energi på er gjennom hydrolyse. Hydrolyse betyr at man deler vannet i dets to komponenter, hydrogen og oksygen. Hver gang dette skjer frigjøres det energi. Denne energien hjelper til med å produsere ATP, en sammensetning som lagrer energi, og som er energikilde for alle cellens kjemiske reaksjoner.

Hvor viktig er egentlig hydrolyse som energikilde?

B: Jeg tror at noen deler av hjernen henter mesteparten av sin energi fra vann.
Nevro-transmisjon for eksempel er sterkt avhengig av vannprodusert energi. Det som skjer langs-etter nervestrengene er en ombytting av oppladede mineraler, som kalles kationer.
Kationombyttingen henter energi fra vann. Det ser også ut til å eksistere små vannveier, eller mikrostrømmer langs nervene, som ”fløter” de emballerte produktene som er laget i hjernen, ut til endestasjoner i nerve-endene. Disse strømmene går langs biologiske strukturer som kalles mikrorør.

Helt utrolig, dette ante jeg faktisk ikke.

B: De fleste aner det faktisk ikke, og spesielt ikke leger. En annen oppsiktsvekkende oppdagelse er at det er vann som holder cellene sammen. Dette skyldes en naturlig, molekylær struktur og vedlikeholder cellenes integritet.

På hvilken måte holder vannet cellene sammen?

B: Vannet danner et belegg av hydroniumioner (H3O+) på cellehinnene som er svært klebrig og binder cellene sammen.

Har du noen gang hatt tilfeller med ekstrem utmattelse som ble hjulpet av vann, eller er påstanden bare rent teoretisk?

B: Ja, det har jeg så absolutt. En Mr Lopez, som er rådgiver for en del narkotikamisbrukere, kontaktet meg etter å ha lest min bok. Han virket veldig entusiastisk, og fortalte om resultatene han hadde oppnådd med bruk av vann. Når misbrukerne er ferdig med avvenningskuren, er de vanligvis utmattet og apatiske og er i stor fare for tilbakefall. Han fortalte at han hadde prøvd vannkuren på flere rehabiliteringstilfeller. De følte ikke utmattelse, de var ikke trette og de følte seg vel med hele programmet.

Hvor mye vann skal man drikke pr dag?

B: Minst 6-8 glass pr.dag, eller mer hvis du drikker noe som inneholder koffein, eller hvis du er kraftig bygd og tyngre enn vanlig.

Pass på å drikke en halvtime før måltidene for å være sikker på at kroppen ikke behøver å trekke tilbake vann fra andre organer for å produsere fordøyelsessafter til bruk i magen.

Naturlig nok, når du drikker mye vann, kommer urinmengden din til å øke, og du kan komme i manko på salt og vannoppløselige vitaminer. Du må derfor sørge for tilstrekkelig tilførsel av vitaminer og salt. Dersom du skulle få krampe, kan du gå ut fra at du får for lite salt til kroppens behov. Her er det på sin plass med forholdsregler. Personer som går på medisiner kan begynne å drikke vann, men må rådføre seg med lege før de trapper ned på medisinene. Personer med hjerte- eller nyreproblemer må rådføre seg med lege før de øker vanninntaket gradvis.

Hva sier dine legekolleger til at du har kurert astma ved å drikke vann?

B: De tror meg ikke. Jeg sendte alle papirer om vannkuren til AMA (Den Amerikanske legeforening). Til og med vitenskapelig bevist back up, og alt jeg fikk til svar var et ”takk for deres brev …” Jeg mener AMA skulle få påtale fordi de valgte å se i en annen retning og ignorere disse opplysningene. Mens de og leger verden over ignorerer det, fortsetter folk å lide. Astmamedisinen kurerer dem ikke og de lever i stadig angst.

Jeg husker jeg var invitert på party en gang i Sør-Frankrike. En av gjestene, en 50-årig mann led av kronisk astma. Det var slitsomt å være sammen med ham da han forsøkte å putte mat i munnen samtidig som han nesten ikke greide å puste. Jeg ba ham legge fra seg maten og nærmest tvang ham til å drikke tre glass med vann. Gradvis fikk han pusten tilbake. Han ble 50 % bedre etter å ha drukket vannet. Da jeg traff ham tre uker senere var han ca 75 % bedre. Hadde jeg ikke vært til stede den gangen, ville han fortsatt å lide resten av livet, og det når denne gudegitte kuren bare er noen få skritt å gå og koster ingen ting. Denne informasjonen må ut og derfor jobber jeg så hardt. Jeg har ikke oppfunnet vann og heller ikke selger jeg det, og ikke har jeg aksjer i vannverk. Alt jeg vil, er at folk skal slutte å lide.

Det du driver med kommer til å koste legemiddelindustrien dyrt.

B: Etter min mening er det moralsk uforsvarlig av legemiddelprodusentene å tilby medisiner for behandling av dehydrering. Det finnes medikamenter som er livsnødvendige for liv og helse, og disse har jeg ingenting imot. Men medisiner for behandling av dehydrering hjelper ikke. Pasienten fortsetter å være dehydrert, og vedkommende vil ikke være klar over at han er dehydrert og han kommer til å dø på grunn av dehydreringen.
B: Høyt blodtrykk kommer av mangel på vann.
Og en av de dummeste tingene legen kan gjøre for å behandle høyt blodtrykk er å foreskrive diuretika (vanndrivende)

Legene gjør bare vondt verre altså?

B: Så absolutt, vi dreper folk. Pasienter som får vanndrivende går en langsom død i møte.
Legene tror det er salt som er problemet. Salt er ikke problemet. Kroppen holder på saltet for å øke vanninnholdet i vevstrukturen. Legenes tankegang er 180 grader feil. Ved å foreskrive diuretika tvinger du vann ut av en kropp som allerede har for lite av det. Slik jeg ser det, er diuretika så farlig at jeg ser for meg rettssaker om dem om ikke så lenge.

Personen som blir dehydrert mister gradvis andre funksjoner i kroppen, han blir dårligere og dårligere. Derfor er det at pasienter med høyt blodtrykk aldri slutter med medisinene. Først får de vanndrivende, så en betablokker og en kalsiumblokker og tilslutt en by-pass operasjon. Og hele tiden roper kroppen etter vann, mens den blir tvunget inn i denne situasjonen av ren og pur uvitenhet.

Og disse medisinene gjør ingen ting for å bøte på mankoen på vann i kroppen?

B: Selvfølgelig ikke. Man sluker pillene ned med vann, og som jeg har sagt, så er vannet mye viktigere enn medisinen. Man trenger å re-hydrere kroppen, og vann er den eneste medisinen som kan gjøre dette.

F. Batmanghelidj MD. ble født i 1931 i Teheran, Iran. Han fikk sin medisinske doktorgrad ved St. Mary`s Hospital Medical School, London Universitet. Like før revolusjonen i 1979, holdt han på med å etablere et veldedighetssykehus, det største i sitt slag i Iran. Han emigrerte til Virginia i USA, hvor han bygget opp ”The Foundation for the Simple in Medicine” (Forenklet medisinering). Dr. F. Batmanghelidj døde i nov. 2004.

F. Batmanghelidj MD. har utført mye forskning om vannets medisinske betydning innen biologisk kjemi og ved sykdomsutvikling. Hans arbeider er publisert i bøker, rapporter, artikler, video, tape og CD. I sine bøker gir han en utførlig forklaring på hva som virkelig skjer, og hevder at hans teorier kan etterprøves vitenskapelig.

”Vannkurens” store problem ligger i det etablerte helsevesen og legemiddelindustrien.
Det er grunn til å tro at hadde ”vidundermiddelet” vært et kostbart medikament, og ikke ”bare vann,” så hadde det vært i bruk på verdensbasis.

Dato for intervju: Apr. 2005

Følgende bøker anbefales for mer informasjon:

How to Deal with Back Pain and Rheumatoid Joint Pain, ISBN 09629942-0-0
Your Body`s Many Cries for Water, ISBN 0962994235
ABC of Asthma, Allergies and Lupus, ISBN 0-9629942-6-x
Water for Health, for Healing, for Life, ISBN 9702458-4-x
Water Cures, Drugs Kill, ISBN 1-903571-33-2
Water & Salt, ISBN 1-903571-24-3 (Samme bok som “Water for Health, for Healing, for Life”)
Eradicate Asthma Now – with Water, ISBN 1-903571-35-9
Obesity, Cancer & Depression: The Three Deadly Diseases of Dehydration, ISBN 1-903571-54-5

Web Site: www.watercure.com
NB. Når en drikker mye vann – så er det viktig at vannet er rent!

Pin It on Pinterest

Share This