Mange kan ha små og store plager som de opplever det er vanskelig å få hjelp for. Derfor skulle langt flere visst mer om den medisinen som «fikser alt».

Å være litt syk eller å ha en eller annen vondt, trenger ikke være mye. Det er likevel veldig energitappende. Humøret går ned, tiltakslysten svekkes og mye av livsgleden faller bort. Så går vi til legen som gjør så godt han kan, får en resept på en pille eller krem, og opplever at det ikke gjorde noe forskjell. Legen sa ikke et ord om denne medisinen som virker mot alt.
«Medisinen» som jeg vil løfte frem har alltid vært der, ingen kan ta patent på den, du eier den, og derfor er den gratis. Navnet på den er Immunforsvaret.

Uten immunforsvaret hadde vi vært døde. Vi vet at personer med kraftig svekket immunforsvar må være i isolat, ellers dør de av en eller annen bakterie eller virus som vil angripe. Det burde si oss litt.

Fra vi er født og gjennom hele livet jobber vårt immunforsvar (forsvar med rette ord, for det er en hele hæravdeling), for å holde oss friske. Men bryr vi oss om det, og har det noen betydning å bry seg?
Vi bryr oss når Det Norske Forsvaret svekkes, fordi vi forstår at da er vi utsatt for invasjon. Men når det er snakk om invasjoner i kroppen, da hører vi stort sett om piller eller vaksiner. En pille eller vaksine kan ikke vise til den effekt, nøyaktighet, trofasthet, skånsomhet som immunforsvaret kan. Immunforsvaret var jo til stede før en eneste pille var påtenkt, og har gjennom tidenes morgen lært seg å kjenne alle farene vi står ovenfor.

Så jeg oppfordrer deg; Vær en venn med ditt immunforsvar. Stell godt med det. Ikke gi deg selv ting som det ikke liker. Tar du fra soldatene våre våpnene, hva skal de da sloss med? Ikke mye avskrekkende å si «BØ!!» til fienden da! Mange har et immunforsvar med få våpen, det er svekket. Virus og bakterier lar seg ikke forhandle med. Enten vinner de eller så vinner immunforsvaret.

Som et eksempel kan vi si at urbefolkningen har visst lite om finanser, og derfor ikke hatt så mye penger. Men de har visst mye om hva de skal spise og forholde seg for å være friske.
Europeere vet mye om finanser, har mye penger, og så trenger jeg kanskje ikke si så mye mer.

Så neste gang du legger opp et livsbudsjett, kanskje det kan være lurt å prioritere mer til kroppens naturlige forsvar, så kan du forhåpentligvis leve livet med større livsglede og mindre vondter.

Pin It on Pinterest

Share This