BlodtrykkVi behandler ikke diagnoser, vi hjelper kun kroppen til selv å gjøre seg friske. Dette er ikke en medisinsk analyse, men en forklaring på en logisk konsekvens.

Hjertet blant annet, er en pumpe som sørger for at blodet kommer seg rundt i kroppen. Blodet blir transportert gjennom blodårene som er i alle forskjellig dimensjoner. Blodårene lar seg klemme, strekke og bøye, akkurat som en myk hageslange. Tenk deg at hjertet og blodårene er i et system som er så levende at alt snakker og kommuniserer sammen.

Så skjer følgende:
Mange av blodårene som går til hodet passerer gjennom muskler som ligger i nakken. Med tiden har disse musklene blitt stramme og harde fordi kroppen har blitt utsatt for stress. Dermed klemmer disse musklene på blodårene, som om vi skulle klemme med hånda rundt hageslangen, og det renner mindre vann. Det som så vil skje siden hjertet og disse blodårene er i et system som snakker sammen, er at hjertet får beskjed om å pumpe hardere for at den samme mengde blod skal komme opp til hodet. Når det skjer har du fått høyere blodtrykk. Logisk, ikke sant? Hjertet må øke trykket for at samme mengde blod skal passere den klemte åra.

Du går til legen som måler blodtrykket og registrerer at det er høyt. Så får du beskjed om å komme tilbake senere for å sjekke igjen. Dersom det fortsatt er høyt, noe som er logisk siden årsaken til den klemte blodåra ikke er fjernet, vil legen si at du må begynne med blodtrykksmedisiner. Det en type av denne medisinen gjør, er å senke rytmen på hjertet for at trykket skal gå ned. Resultatet av det er at det kommer mindre blod til hodet. Nå er situasjonen for kroppen slik at et fremmedlegeme (hjertemedisin) har kommet inn og tatt kontroll over noe som kroppen skal kontrollere selv, regulering av hjertekompresjon. Kroppen vet at hodet er det viktigste stedet å få blod til, og fortsatt er årene som går opp dit klemt. Og siden hjertet ikke lenger kan pumpe hardere, må kroppen kompensere på annen måte.

Dersom du har dusjet med lite trykk, har du oppdaget at hvis noen åpner flere kraner mens du dusjer, så forsvinner hele vannet. Din kropp begynner å skru igjen kraner for at den samme mengde trykk skal komme til hodet, med det resultat at du begynner å fryse fortere på føttene. Kroppen minsker blod fra bena, og i neste omgang fra armer for å kompensere for det trykket som hjertet etter medisinering ikke klarer å øke. Mindre blodgjennomstrømning er mindre smøring og utrenskning til muskler og ledd. Så begynner knærne å bli vonde, stive. Føttene er kalde og verker, fingrer blir mindre smidige og fryser fort. Den medisinske løsning for dette er en ny pille. Den skal tynne ut blodet, og for veldig mange mennesker er dette starten på kroniske lidelser.

Pin It on Pinterest

Share This